Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm västerbottensshot med ansjovissnitt

Fyll små glas med varm västerbottenssoppa och servera med trevliga små munsbitar toppade med ansjovis och pepparrotsfärskost. Perfekt att bjuda på till fördrinken!

Varm västerbottensshot med ansjovissnittVarm västerbottensshot med ansjovissnittVarm västerbottensshot med ansjovissnitt
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 50 gvästerbottensost- riven

Knäcke

  • 4 bitarsurdegsknäcke- tunt, små
  • 2 mskfärskost- med ­pepparrot
  • 2rädisor
  • 4anjovisfiléer
  • 8 kvistarärtskott

Garnering

  • 1 tskolivolja
  • 1 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk. Mixa ner osten i den varma gräddmjölken.

  2. Knäcke: Bred bröden med färskost. Ansa och skiva rädisorna. Toppa bröden med rädisor, ­ansjovis och ärtskott.

  3. Mixa soppan precis före servering. Fördela den i små glas. ­Garnera med olja och chili. ­Servera med en bit knäcke.

Vad tyckte du om receptet?