Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm svamp- och rotfruktssallad

20 min + 20 min i ugn

Salladen kan förberedas flera timmar i förväg och värmas strax före servering. Karljohanssvampen  kan givetvis bytas ut mot annan svamp

Varm svamp- och rotfruktssallad
Varm svamp- och rotfruktssallad
Varm svamp- och rotfruktssallad

Ingredienser

  • 400 gmorötter- gärna späda
  • 400 gpalsternacka
  • 4bananschalottenlök- eller dubbelt så många vanliga schalottenlökar
  • 400 gsvamp- gärna karljohanssvamp
  • 3 msksmör
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en långpanna och låt steka mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och strimla schalottenlöken. Skär svamparna i mindre bitar. Stek lök och svamp på medelvärme i smör tills den mesta vätskan försvunnit. Salta och peppra.

  3. Blanda rotfrukter, svamp och lök.

Vad tyckte du om receptet?