Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm spenatdip

Servera spenatdip och tortillachips som drinktilltugg. Dippen passar även bra som tillbehör till stekt eller grillad fisk.

Varm spenatdipVarm spenatdipVarm spenatdip

Ingredienser

  • 0,5 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1grön chili- t ex jalapeño
  • 1 mskrapsolja
  • 375 gspenat- fryst, hackad 1 paket
  • 100 gcheddarost- riven
  • 100 gfärskost- naturell
  • 0,75 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskchiliflakes

Garnering

  • 1tomat
  • chiliflakes

Tillbehör

  • tortillachips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i oljan ca 5 min.

  2. Tillsätt spenaten och låt fräsa med tills all vätska kokat in. Rör i de båda ostsorterna, grädde och vinäger och smaka av med salt och chiliflakes.

  3. Häll röran i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Skär tomaten i små tärningar. Strö dem och chiliflakes över spenatdippen. Serveras varm med tortillachips att dippa i.

Vad tyckte du om receptet?