Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm smörgås med kantareller & färska örter

Smörstekta kantareller på rostat fullkornsbröd. Kan det bli godare? Toppen som smårätt eller mellanmål för dig som upptäckt den nya Dash-dieten. Ett glas iskall lättmjölk smakar fint till.

Varm smörgås med kantareller & färska örter
Varm smörgås med kantareller & färska örter
Varm smörgås med kantareller & färska örter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gkantareller
  • 0,5rödlök- gul lök eller 10 cm purjolök
  • 2 msksmör- eller rapsolja
  • 1 mskfärska örter- hackade, till exempel timjan,oregano eller persilja
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 4fullkornsbröd
  • 8salladsblad
  • färska örter- till exempel röd harsyra

Tillbehör

  • 8 dlmjölk- lätt

Gör så här

  1. Ansa svampen och dela stora svampar.

  2. Hacka löken eller strimla purjolöken.

  3. Fräs svampen och löken i smöret eller rapsoljan.

  4. Strö över hackade färska örter, salta och peppra.

  5. Rosta bröden.

  6. Lägg upp salladsbladen på ett stort fat eller på tallrikar. Lägg på bröden och svampen.

  7. Garnera smörgåsarna med färska örter.

  8. Servera smörgåsarna med lättmjölk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök