Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika

Recept på varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika. Grillad paprika finna att köpa färdigt av märket Zeta (Peperoni grigliati) och de ligger i olja. Den olja som följer med när paprikan lyfts upp är tillräcklig när alltsammans steks.

Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika
Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika
Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika

Ingredienser

  • 300 gsmåpotatis
  • 200 gscampi- fryst, helst ekologiskt odlade och råa
  • 2salladslökar- strimlade
  • 200 ggrillad paprika- i olja
  • 0,5spansk peppar (chili)- finstrimlad
  • 2lagerblad
  • 0,75 tsksalt
  • 3citronklyftor

Tillbehör

  • 60 grågbrödsskivor

Gör så här

  1. Tvätta och skrubba potatisarna och dela dem ev på mitten. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de blir mjuka.

  2. Se till att räkorna har tinat. Låt dem rinna av och lägg dem i en skål tillsammans med strimlade salladslökar, grillad paprika skuren i bitar, finstrimlad pepparfrukt och lagerblad.

  3. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och blanda ner dem i skålen.

  4. Hetta upp en stekpanna och slå i hela salladsblandningen. Låt fräsa ca 3 min. Rör om så att alla räkor blir stekta. Smaka av med salt och servera direkt tillsammans med några citronklyftor. Ca 440 kcal per portion, varav 10 g fett.

Vad tyckte du om receptet?