Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oerhört enkelt med allt på en plåt i ugnen. Därtill en varm dressing.
Skrapa eller skala potatisarna och dela dem till lagom stora munsbitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem ca 5 min.
Sätt ugnen på 225° grill. Ansa och skär bönorna i bitar. När potatisen kokat sina 5 min, lägg i bönorna och koka ytterligare ca 1 min. Häll av vattnet och häll upp dem i en långpanna.
Skär lök och kronärtskockshjärtan i klyftor och sardellerna i bitar och fördela det bland potatis och bönor på plåten. Ringla över olja från sardellerna och strö på peppar. Grilla i övre halvan av ugnen ca 15 min eller tills grönsakerna börjat få färg.
Dressing: Vispa samman vatten, buljongtärning, citronskal, citron, senap och crème fraiche i en kastrull. Koka upp och vispa ner redningen direkt. Låt koka ca 1 min.
Servera salladen varm med varm dressing.