Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm sallad med sardeller

Oerhört enkelt med allt på en plåt i ugnen. Därtill en varm dressing.

Varm sallad med sardeller
Varm sallad med sardeller
Varm sallad med sardeller

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 200 gbönor- t ex brytbönor, vaxbönor, skärbönor
  • 2lökar- färska
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (390 g)
  • 1 burksardeller- med kapris
  • 1,5 mskolja- från sardellerna
  • 2 krmsvartpeppar

Dressing

  • 2 dlvatten
  • 0,5hönsbuljong- tärning
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 mskcrème fraiche- lätt (kokbar)
  • 1,5 mskMaizenaredning- ljus

Gör så här

  1. Skrapa eller skala potatisarna och dela dem till lagom stora munsbitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem ca 5 min.

  2. Sätt ugnen på 225° grill. Ansa och skär bönorna i bitar. När potatisen kokat sina 5 min, lägg i bönorna och koka ytterligare ca 1 min. Häll av vattnet och häll upp dem i en långpanna.

  3. Skär lök och kronärtskockshjärtan i klyftor och sardellerna i bitar och fördela det bland potatis och bönor på plåten. Ringla över olja från sardellerna och strö på peppar. Grilla i övre halvan av ugnen ca 15 min eller tills grönsakerna börjat få färg.

  4. Dressing: Vispa samman vatten, buljongtärning, citronskal, citron, senap och crème fraiche i en kastrull. Koka upp och vispa ner redningen direkt. Låt koka ca 1 min.

  5. Servera salladen varm med varm dressing.

Vad tyckte du om receptet?