Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm sallad med grönkål och nötter

Varm sallad med grönkål och nötter passar till allt det småvarma på julbordet. Du kan byta ut pecorinoosten mot parmesan.

Varm sallad med grönkål och nötter
Varm sallad med grönkål och nötter
Varm sallad med grönkål och nötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 påsargrönkål- färsk  (à 200 g)
  • 1purjolök
  • 100 gpecorino
  • 2 mskolivolja- + 3 msk
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 50 gvalnötter

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolök och grönkål. Grovriv osten.

  2. Stek kål och purjolök i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min.

  3. Blanda 3 msk olja, vinäger och salt. Grovhacka valnötterna.

  4. Lägg upp kålfräset på ett fat.  häll över dressingen och strö över nötter och ost.

Vad tyckte du om receptet?