Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Släng inte den goda rödbetsblasten, den är nästan lika god som mangold! Använd den plockad i sallad, hackad till ett krispigt strössel eller gör som här och koka den lätt med olivolja. Servera den som sallad med grillad halloumi.
Skölj blasten mycket noga. Låt den rinna av väl. Skala och skiva vitlöken. Fräs blasten i 2 msk olja i en stekpanna tills den börjar sjunka ihop lite, 1–2 min.
Tillsätt vitlök och häll på vatten. Salta och peppra. Låt puttra 3–4 min, tills blasten börjar mjukna. Dra åt sidan.
Skär halloumin i skivor. Pensla med 1 msk olja och strö över chiliflakes. Grilla eller stek dem hastigt på varje sida. Lägg dem på rödbetsblasten och strö över oliverna. Servera genast med bröd.