Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm quornsallad med couscous

Quorn är tillverkat av ett svampmycel och innehåller relativt mycket kostfiber, lite fett och mycket protein. Quornbitarna säljs frysta, bara att ta fram exakt så många som går åt. Quorn går att byta ut mot stekt kyckling i den varma salladen för den som inte vill äta

vegetariskt.

Varm quornsallad med couscous
Varm quornsallad med couscous
Varm quornsallad med couscous

Ingredienser

  • 150 gquornbitar- frysta

Marinad

  • 1 mskkinesisk soja
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1vitlök- klyfta
  • 1 tskingefära- riven

Wok

  • 1morot
  • 1paprika- röd
  • 100 gsockerbönor
  • 100 gbroccoli
  • 0,5 tsklime- rivet skal
  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 2couscous- portioner, kokt (à 175 g)
  • 2 mskmatlagningsyoghurt
  • 1 msksweet chilisås

Gör så här

  1. Tina quornbitarna. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i quorn, låt ligga medan grönsakerna skalas och steks i stekpannan.

  2. Skala och strimla moroten. Kärna ur och strimla paprikan. Stek grönsakerna i olja 2-3 min. Ta upp dem och stek qournbitarna 2-3 min.

  3. Blanda ner grönsaker, limeskal- och saft. Smaka av med salt. Servera med couscous, matlagningsyoghurt och sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?