Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus

Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus. Med färdigkokta rödbetor gör du enkelt en god hummus till den varma salladen.

Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummusVarm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummusVarm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus
Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlquinoa- röd
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 150 gfetaost
  • 500 grödbetor- färdigkokta
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 4 mskcitron- pressad + 2 msk
  • 0,75 tskspiskummin- mald
  • 250 gbroccoli
  • 2 dlgröna ärter- frysta
  • 100 gsalladsmix
  • 1 dlpumpakärnor- rostade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Häll av vattnet och häll quinoan på ett fat. Smula över osten.

  2. Skär rödbetorna i grova bitar och lägg dem i en skål med avrunna kikärter, 4 msk citronsaft, spiskummin, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.

  3. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Tillsätt ärterna när ca 1 minut återstår. Häll av i sil och kyl ner lätt i kallt vatten.

  4. Lägg broccoli och ärter på quinoan. Häll över 2 msk citronsaft och 1 msk olja. Vänd i salladen. Servera med hummus.

Vad tyckte du om receptet?