Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm potatissallad

Varm potatissallad med yoghurtcrème.

Varm potatissallad
Varm potatissallad
Varm potatissallad
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stgrillfolie- eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
  • 2 tsksmör- mjukt
  • 500 gpotatis- kokt
  • 10 stsalladslökar- i långa bitar
  • 1 ströd paprika- i bitar
  • 1 stgrön squash- urkärnad, i bitar
  • 250 ggrön sparris- förvälld
  • 0,5 dlbasilika- färsk,timjan, dragon
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dlsmör och rapsolja

Yoghurtcrème

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 8 stmarinerade soltorkade tomater
  • 100 gfetaost
  • 2 tskhonung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Smöra foliearken på mitten. Fördela potatis, salladslök, paprika, squash, sparris, örtkryddor, salt och peppar på arken. Ringla över smör & rapsolja.

  2. Vik ihop till paket och grilla över glödbädd, cirka 10 minuter.

  3. Blanda grekisk yoghurt, soltorkade tomater, fetaost och honung i en mixer och gör till en jämn crème. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med en klick av crèmen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök