Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm pestosås med basilika, parmesanost och lök

Recept på varm pestosås. Pesto brukar serveras kall, men den här goda varianten serveras varm till grillade kycklingfiléer.

Varm pestosås med basilika, parmesanost och lökVarm pestosås med basilika, parmesanost och lökVarm pestosås med basilika, parmesanost och lök
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gparmesanost
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja- + 3 msk
  • 2 dlvatten
  • 1 mskkonc grönsaksfond
  • 1 krukabasilika
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Finriv osten. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken i 1 msk olja tills den mjuknat. Häll på vatten och tillsätt fond. Låt koka ca 5 min.

  3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt basilika och ost. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera såsen genast till grillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?