Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron  

Grilla till vardags! Här med en varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron till. 

Varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron  
Varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron  
Varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1fänkålsstånd- (ca 200 g)
  • 1purjolök
  • 1citron
  • 150 gpasta
  • 1 burkkörsbärstomater- lätt soltorkade  (130 g), Zeta
  • 100 gfärskost- smaksatt, t ex med svartpeppar
  • strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Ansa och skär fänkålen i klyftor och purjolöken i ca 5 cm långa bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera och pressa saften ur den ena halvan. Skär den andra halvan i två bitar.

  2. Grilla fänkål, purjolök och citron indirekt ca 20 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av men spara 1 msk av oljan. Blanda oljan med citronsaft, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av och lägg den i en skål. Lägg på de grillade grönsakerna och tomaterna. Ringla över dressingen och klicka på osten. Servera med den grillade citronen att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?