Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker

Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker. Dulce de lechen räcker till mer än bara fyra glas värmande dryck i orangeriet. Prova den härliga kolasåsen på på pannkakor eller glass.

Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker
Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker
Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker
Foto: Magnus Carlsson

Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker

  • 1 burksötad kondenserad mjölk
  • 8 dlstandardmjölk

Garnering

  • 2 mskströsocker
  • 1apelsin- rivet skal + 2 msk saft
  • 1 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck burken med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 3 timmar. Det är mycket viktigt att burken hela tiden är helt täckt med vatten och att vattnet bara sjuder, inte kokar.

  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna. Öppna burken med en konservöppnare när den är helt kall.

  3. Blanda socker, rivet apelsinskal och kanel. Doppa glasens kanter i apelsinsaft och sedan i sockerblandningen så att glasen får frostade kanter. Låt stelna.

  4. Värm mjölken och häll i glasen, låt var och en ta för sig av dulce de leche som sedan rörs ut i den heta mjölken.

Vad tyckte du om receptet?