Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varm mjölk med dulce de leche och apelsinsocker. Dulce de lechen räcker till mer än bara fyra glas värmande dryck i orangeriet. Prova den härliga kolasåsen på på pannkakor eller glass.
Ställ burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck burken med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 3 timmar. Det är mycket viktigt att burken hela tiden är helt täckt med vatten och att vattnet bara sjuder, inte kokar.
Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna. Öppna burken med en konservöppnare när den är helt kall.
Blanda socker, rivet apelsinskal och kanel. Doppa glasens kanter i apelsinsaft och sedan i sockerblandningen så att glasen får frostade kanter. Låt stelna.
Värm mjölken och häll i glasen, låt var och en ta för sig av dulce de leche som sedan rörs ut i den heta mjölken.