Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm matvetesallad med pastrami

En matig sallad som blir härligt krämig av fetaosten som smälter i vetet.

Varm matvetesallad med pastrami
Varm matvetesallad med pastrami
Varm matvetesallad med pastrami
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlmatvete- (t ex Frebaco)
  • 200 gfetaost
  • 100 gpastrami- eller rostbiff, tunnskivad
  • 2rosmarinkvistar- färska
  • 1 burkpeperoni grigliati- (Zeta, 200 g)
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1citron

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en rymlig kastrull. Tillsätt vetet och koka under lock på svag värme ca 15 min tills den är genomkokt.

  2. Smula under tiden hälften av osten. Strimla köttet. Repa och finhacka den ena rosmarinkvisten.

  3. Blanda smulad feta, rosmarin, paprika och 2 msk av oljan i en serveringsskål. Häll av ev vatten från vetet och häll den i skålen. Vänd runt väl och peppra. Lägg på köttet.

  4. Servera med extra rosmarinkvistar, resten av osten och citronklyftor. Ca 450 kcal per portion, 20 g fett, 21 g protein, 41 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?