Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm macka med stilton och fikon

Servera gärna den här goda smörgåsen tillsammans med en fräsch grönsallad med valnötter, nötolja och crème di balsamico.

Varm macka med stilton och fikon
Varm macka med stilton och fikon
Varm macka med stilton och fikon
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stvörtbröd- eller kavring, skivor
  • 50 gsmör
  • 4 stfikon
  • 150 gstiltonost
  • 2,5 mskhonung
  • 4 stparmaskinka- skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek bröden på båda sidor i smöret.

  2. Skär fikonen i kvartar. Fördela osten på de smörstekta brödskivorna, toppa med fikonklyftorna och ringla över honungen.

  3. Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta smörgåsarna ur ugnen och lägg på skinkan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök