Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm macka med ost och kimchi

Lägg ihop mackorna hemma och lägg i burk med lock. Ta med ett smörgåsjärn eller en stekpanna som funkar att placera över eld och grilla dessa goda och enkla smörgåsar på utflykten.

Varm macka med ost och kimchi
Varm macka med ost och kimchi
Varm macka med ost och kimchi
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivorvitt surdegsbröd- stora, eller 8 mindre skivor
  • 150 gost- riven, lagrad, t ex cheddar
  • 1 dlkimchi- färdigköpt eller hemgjord
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Halvera brödskivorna på mitten om de är stora. Fördela den rivna osten och kimchin på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra skivorna och tryck ihop.

  2. Stek eller grilla mackorna i smör i en stekpanna eller i ett smörgåsjärn.

Vad tyckte du om receptet?