Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm macka med het kycklingröra

Varm macka med het kycklingröra smaksätts med tabasco buffalo som är en ny tabascosort med rund och fyllig smak och som inte är superstark.

Varm macka med het kycklingröra
Varm macka med het kycklingröra
Varm macka med het kycklingröra
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4ciabattabröd- eller 1 baguette
  • 400 gkycklingfilé
  • 1paprika- röd
  • 1 bitpurjolök- ca 10 cm
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsktabasco buffalo
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskoregano
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 2 krmströsocker
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlmajs
  • 2 dlost- riven

Tillbehör

  • sallad
  • evtabasco buffalo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skär kycklingen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken.

  3. Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fått fin färg. Krydda med tabasco, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker. Blanda i paprika och purjolök och stek ca 1 minut.

  4. Häll upp fräset i en skål och rör i crème fraiche och majs. Fördela röran på bröden och strö över ost. Gratinera mitt ugnen ca 10 min. Servera mackorna med sallad och eventuellt extra tabasco.

Vad tyckte du om receptet?