Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk Ägg Benedikt serveras endast med skinka, hollandaise och ägg. På denna goda macka slås den ihop med Ägg Florentine och serveras även med fräst spenat.
Koka upp saltat vatten och ättika.
Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll försiktigt ner i det kokande vattnet. Sjud äggen cirka 4-5 minuter beroende på storlek.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa äggula, citronjuice och vatten pösigt och tjockt i en bunke över vattenbad.
Vispa i smör i en svag stråle till en tjock hollandaise. Smaka av med salt och peppar.
Stek brödet i smör i en stekpanna. Lägg på tallrikar.
Fräs spenaten i pannan. Salta och peppra.
Toppa brödet med skinka, spenat, hollandaise och ägg.
Recept från Mitt kök