Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm linssallad med spenat & lök

Sallad kan man väl inte bli mätt på? Jo, det kan man faktiskt! Det här är en grymt god och nyttig rätt. Varför inte ta med den här i en lunchlåda till jobbet nästa vecka i stället för den där trista pastasalladen?

Varm linssallad med spenat & lökVarm linssallad med spenat & lökVarm linssallad med spenat & lök
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2 dlbelugalinser- eller svarta linser
  • 150 gharicots verts- färska
  • 1 dlcashewnötter- osaltade
  • 2gula lökar
  • 1 tskkoriander- malen
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 1 tskspiskummin- malen
  • 0,5citron- färskpressad saft
  • 1 mskchilipasta
  • 0,5 krukakoriander- färsk
  • 4tomater
  • 1 påsebladspenat- färsk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts i saltat vatten cirka 3 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Strimla bönorna. Rosta nötterna i en torr stekpanna, låt svalna.

  2. Skala och strimla löken. Fräs löken på svag värme tillsammans med kryddorna i 3 msk olja tills den är mjuk.

  3. Häll av linserna och skölj snabbt i kallt vatten. Blanda med lök och citronsaft.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda chilipasta, hackad koriander och 3 msk olja till en dressing. Skiva tomaterna och blanda med linser, spenat och nötter. Ringla över dressing vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök