Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad kan man väl inte bli mätt på? Jo, det kan man faktiskt! Det här är en grymt god och nyttig rätt. Varför inte ta med den här i en lunchlåda till jobbet nästa vecka i stället för den där trista pastasalladen?
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts i saltat vatten cirka 3 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Strimla bönorna. Rosta nötterna i en torr stekpanna, låt svalna.
Skala och strimla löken. Fräs löken på svag värme tillsammans med kryddorna i 3 msk olja tills den är mjuk.
Häll av linserna och skölj snabbt i kallt vatten. Blanda med lök och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda chilipasta, hackad koriander och 3 msk olja till en dressing. Skiva tomaterna och blanda med linser, spenat och nötter. Ringla över dressing vid servering.
Recept från Mitt kök