Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm laxmacka med spenat


Någon form av röra med lax eller skaldjur känns alltid lite smålyxigt, även när den som här serveras varm på en gratinerad smörgås.

Varm laxmacka med spenat

Varm laxmacka med spenat

Varm laxmacka med spenat

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gbabyspenat
  • smör
  • 4bondbröd- rejäla skivor
  • 46cocktailtomater

Röra:

  • 150 gvarmrökt laxfilé
  • 50 gchampinjoner- färska
  • 250 gkesella
  • 2 dlost- riven
  • 4 mskrödlök- hackad
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 dldill- hackad
  • 2 krmtabasco
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenaten hastigt i smör.

  2. Finfördela laxen och grovhacka champinjonerna. Blanda med resten av ingredienserna till röran.

  3. Lägg spenaten på brödet. Klicka på röran. Toppa med skivade tomater.

  4. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök