Tips!
Köper du fryst vitlöksbröd så värm det i ugnen när morötterna har cirka 15 min kvar av gräddningstiden
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingsallad med rostad morot, brysselkål och tahinidressing. Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinnet kvar. Det är en saftig detalj av kycklingen och dessutom färdigmarinerat så du slipper krydda själv.
Sätt ugnen på 225°. Skala, halvera och skär morötterna i avlånga bitar. Blanda dem med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och furikake. Tillaga morötterna mitt i ugnen i 30-35 min. Ta ut och låt svalna.
2. Blanda kycklingen med 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen i en stekpanna i ca 6 min på varje sida. Låt svalna.
Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
Ansa och strimla brysselkålen fint, gärna på mandolin och blanda med salladsmixen. Lägg upp sallad och morötter på ett fat. Skiva kycklingen och lägg den över. Ringla över lite dressing och garnera med vitlöksgroddar
Servera salladen med vitlöksbröd och resterande dressing.
Köper du fryst vitlöksbröd så värm det i ugnen när morötterna har cirka 15 min kvar av gräddningstiden