Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm kycklingleversallad med senaps- och citrondressing

Kycklinglever är mycket gott tillsammans med en sötsyrlig dressing, stekt svamp och ugnsbakade rotfrukter och grönsaker.

Varm kycklingleversallad med senaps- och citrondressing
Varm kycklingleversallad med senaps- och citrondressing
Varm kycklingleversallad med senaps- och citrondressing
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 200 gsvamp- färsk till exempel ostronskivling, champinjoner eller shiitake
  • 400 gkycklinglever- färsk eller tinad fryst
  • smör- att steka i
  • salt
  • svartpeppar- grovkornig
  • rotfrukter- Ugnsbakade och grönsaker
  • 6potatisar
  • 2palsternackor
  • 2 storamorötter
  • 2 msksmör- att klicka på
  • salt
  • 2paprikor
  • 1rödlök

Vinägrett

  • 1 msksvensk senap
  • 1 mskdijonsenap
  • citron- finrivet skal från 1
  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskvatten
  • salt
  • peppar

Servering

  • parmesan- riven
  • bladpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Börja med rotfrukterna och grönsakerna. Skala potatis, palsternacka och morot och skär potatisen i klyftor och palsternacka och morot i skivor.

  2. Lägg alltsammans i en smord långpanna. Klicka på margarin eller smör. Salta. Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader i cirka 40 minuter.

  3. Skär paprikorna i bitar och rödlöken i klyftor. Tillsätt dem till rotfrukterna när det återstår 20 minuter.

  4. Blanda de båda senapssorterna med citronskal och rapsolja. Tillsätt rapsoljan droppvis samtidigt som du rör. Rör ner vatten och smaka av med salt och peppar.

  5. Dela svampen i skivor och stek dem hastigt i en ganska het panna. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.

  6. Om kycklingleverbitarna är stora dela dem en gång. Stek kycklinglevern i margarin eller smör tills den är genomstekt, det tar 10-15 minuter. Salta och peppra med grovkornig svartpeppar.

  7. Lägg de varma rotfrukterna och grönsakerna på ett uppläggningsfat. Lägg svampen och levern ovanpå och ringla över vinägretten Strö på parmesanost och bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök