Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Currymajonnäs: Lägg ägg, senap, vinäger, salt, curry och peppar i en skål. Vispa samman med elvisp på högsta hastighet. Tillsätt lite olja i taget, var försiktig och häll några droppar i taget i början, häll sedan på med mycket fin stråle.
Smaka av med salt och eventuellt lite vinäger. Lägg i en liten burk och tag med på utflykten.
Vitkålssallad: Strimla vitkålen mycket fint. Finhacka ärtskotten. Rör samman honung, vinäger och olivolja.
Rör ihop med vitkålen och ärtskotten, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en burk med lock och tag med ut.
Servering: Skär av ena kortsidan på brödet. Gröp ur något (detta kan du göra hemma om du vill) lägg i sallad och majonnäs och tryck i korven.
Recept från Mitt kök