Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm korv med tillbehör

Varm korv med tillbehör
Varm korv med tillbehör
Varm korv med tillbehör
Annika Broman

Ingredienser

  • 4korvar- kokta varma i sitt korvspad (förvarade i en mattermos)
  • 4ciabattabröd- cirka 100 g
  • 1ägg
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 tskcurry- mangocurry eller vanlig god
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar
  • 1 bitvitkål- ungefär lika stor som en apelsin
  • 20 stjälkarärtskott
  • 1 tskhonung
  • 1 tskvit balsamvinäger
  • 1 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Currymajonnäs: Lägg ägg, senap, vinäger, salt, curry och peppar i en skål. Vispa samman med elvisp på högsta hastighet. Tillsätt lite olja i taget, var försiktig och häll några droppar i taget i början, häll sedan på med mycket fin stråle.

  2. Smaka av med salt och eventuellt lite vinäger. Lägg i en liten burk och tag med på utflykten.

  3. Vitkålssallad: Strimla vitkålen mycket fint. Finhacka ärtskotten. Rör samman honung, vinäger och olivolja.

  4. Rör ihop med vitkålen och ärtskotten, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en burk med lock och tag med ut.

  5. Servering: Skär av ena kortsidan på brödet. Gröp ur något (detta kan du göra hemma om du vill) lägg i sallad och majonnäs och tryck i korven.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök