Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm korngrynssallad med päron & ädelost

En varm sallad är alltid rätt så här års. Salladen fungerar som ensamrätt och är perfekt att ta med i lunchlådan, men den är också god till fläskkött, kyckling och pannbiff.

Varm korngrynssallad med päron & ädelost
Varm korngrynssallad med päron & ädelost
Varm korngrynssallad med päron & ädelost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlkorngryn- hela
  • 250 gbroccoli- färsk
  • 2päron
  • 2rödlökar
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 75 gvalnötter
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 bitädelost- 140 g

Gör så här

  1. Koka korngrynen enligt förpackningen, cirka 40 minuter. Grynen behöver inte blötläggas innan kokningen. Häll av överblivet kokvatten.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Skär päron och lök i klyftor. Lägg på en plåt med bakpapper. Blanda med olja, salt och peppar.

  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Lägg på nötterna när 5 minuter återstår.

  4. Blanda korngryn, grönsaker och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och smula över osten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök