Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm kålsallad med chili

Detta är en kryddig varm sallad som passar som tillbehör till t ex stekt eller ugnsbakad fisk.

Varm kålsallad med chili
Varm kålsallad med chili
Varm kålsallad med chili

Ingredienser

  • 300 gsavojkål
  • 2 mskingefära- riven, färsk
  • 1spansk peppar (chili)- eller annan chilifruk finhackad
  • 2 tskrapsolja
  • 2 tsksesamolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 dlpumpakärnor- eller solrosfrön
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • 200 gtorsk- ugnsbakad
  • 1 dlyoghurtsås- kall

Gör så här

  1. Finstrimla savoykålen och blanda den med ingefära och finhackad chili. Hetta upp rapsolja och sesamolja i en stor stekpanna eller wok och fräs kålmixen ca 3 minuter.

  2. Blanda ner salt och pumpakärnor och eventuellt vatten om det verkar torrt. Stek ytterligare ca 1 min. Serveras varm till fisk och kall yoghurtsås.

Vad tyckte du om receptet?