Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm höstsallad

Ugnsbakade rotfrukter med en frisk citrondressing räcker som måltid med en klick ostkräm och bröd. Korv, grillat kött eller stekt fisk är också gott till.

Varm höstsallad
Varm höstsallad
Varm höstsallad

Ingredienser

  • 300 grödbetor
  • 300 gmorötter- stora
  • 250 gpalsternackor
  • 1röd lök
  • 0,5isbergssallad- i klyftor
  • 2äpplen
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 3 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar

Tillbehör

  • korv
  • bröd
  • ostkräm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetor, morötter, palsternackor och lök. Skär i klyftor.

  2. Dela och skölj isbergssalladen. Skär bort roten och skär i klyftor.

  3. Klyfta och kärna ur äpplena.

  4. Smörj en långpanna med 1 msk olja. Lägg rödbetorna på halva plåten och morot, palsternacka och lök på den andra halvan. Salta.

  5. Baka mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och lägg i äpplen och baka ytterligare 5 min.

  6. Blanda under tiden dressing. Ta ut långpannan, lägg i salladsklyftorna och häll över dressingen. Lägg upp på fat eller tallrikar.

  7. Servera genast med ostkräm, bröd och korv. OSTKRÄM Ett gott tillbehör till soppor, sallader och grytor är en ostkräm. Mixa 50 g smakrik ost, t ex västerbotten, getost eller feta, med 1 dl kesella i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?