Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm grönsakssallad

Grönsakerna blir godast om de tillagas strax före servering.

Varm grönsakssallad
Varm grönsakssallad
Varm grönsakssallad

Ingredienser

  • 0,5squash- (ca 200 g)
  • 0,25aubergine- (ca 200 g)
  • 1rödlök
  • 1röd paprika
  • 1 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 burkcannellinibönor- (ca 400 g)
  • 1citron
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskfänkålsfrön- krossade
  • 100 gsvarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 2 cm stora bitar.

  2. Blanda auberginen med ½ dl olivolja och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd i övriga grönsaker och tillaga ytterligare ca 20 min, tills de fått fin färg.

  3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken och blanda med citronsaft och -skal, fänkålsfrön och 1/2 dl olivolja.

  5. Blanda ner bönor och oliver i grönsakerna och häll över marinaden. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?