Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm getostmacka och rödlöksmarmelad

Visst är det stor skillnad på bara en smörgås och en riktigt god macka? Den här med rödbetor, getost och rödlöksmarmelad är riktigt kvällsgodis.

Varm getostmacka och rödlöksmarmelad
Varm getostmacka och rödlöksmarmelad
Varm getostmacka och rödlöksmarmelad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stvörtbröd- eller kavring, i skivor
  • 23 strödbetor- nykokta
  • 150200 ggetost
  • 1 strödlök- stor
  • olivolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 23 mskhonung
  • salt
  • peppar- nymald
  • 2 mskkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut brödskivorna på en ugnsplåt. Fördela tunt skivade rödbetor över. Dela osten i mindre bitar och fördela över rödbetorna.

  2. Skiva rödlöken och fräs den mjuk i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Häll på vinäger och honung och koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Smaka av med salt och peppar.

  3. Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen tills osten börjar smälta, cirka 7 minuter.

  4. Ta smörgåsarna ur ugnen, toppa med löken och strö över kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök