Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm färskpotatissallad med senapssås och korv

Om du använder överbliven kokt potatis kan du värma den försiktigt i lite vatten.

Varm färskpotatissallad med senapssås och korv
Varm färskpotatissallad med senapssås och korv
Varm färskpotatissallad med senapssås och korv
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 gfärskpotatis
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 mskpersilja- finstrimlad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Senapssås

  • 1 msksenap- grovkornig
  • 2 mskvinäger- t ex äppelcider eller vitvinsvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 4korvar- gärna kryddiga

Gör så här

  1. Borsta potatisen noga. Lägg den i kokande saltat vatten och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

  2. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Skär den varma potatisen, den behöver inte skalas, i ca 2 cm tjocka skivor. Varva potatisen med dill och persilja, ringla lite sås mellan varven. Peppra.

  3. Stek eller grilla korven och servera den med salladen.

Vad tyckte du om receptet?