Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling

Paprika och spenat är både gott och vackert att blanda med de snabblagade grynen.

Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling
Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling
Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlcouscous
  • 2snackpaprikor
  • 2 mskolivolja
  • 1 påsebabyspenat- (ca 70 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 mskhasselnötter- hackade rostade
  • 1kyckling- grillad

Sås

  • 1 dlmynta- persilja eller basilika, finhackad
  • 1citron
  • 23 mskvatten
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 2 dlmatyoughurt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt ­anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Fräs paprikan i olja i en stekpanna 3–5 min. Blanda i spenaten och fräs ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  4. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och finstrimla det. Halvera och pressa ut 3 msk saft. Blanda ihop alla ingredienser.

  5. Blanda couscous, paprika och spenat i en skål. Strö över nötterna. Servera med såsen och grillad kyckling. Toppa gärna med örter.

Vad tyckte du om receptet?