Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm citronsås

Varm citronsås passar perfekt till fisk. Allt från fin vit fisk så som gös, torsk och abborre, men den är också jättegod till exempelvis fiskbiffar på lax.

Varm citronsås
Varm citronsås
Varm citronsås
Foto: ANNA KERN

Ingredienser

  • 1citron
  • 1,5 dlgrädde
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 2 krmsalt
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft.

  2. Blanda citronsaft, 1,5 dl grädde, 1,5 dl vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.

  3. Krydda med 2 krm salt. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda i citronskalet

Vad tyckte du om receptet?