Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm chokladmousse

Varm chokladmousse är en fluffig dessert. Välj choklad av bra kvalitet. Moussen går att förbereda ca 30 min före och ha klar i skålar. Grädda precis före servering.

Varm chokladmousse
Varm chokladmousse
Varm chokladmousse
Varm chokladmousse Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gchoklad- mörk (70  %)
  • 25 gsmör
  • 2ägg- medelstora
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 msklikör- t ex Cointreau
  • 2 tskkakao

Garnering

  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och tärna smöret. Lägg choklad och smör i en skål och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör om.

  2. Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Blanda äggulor, likör och kakao i en skål. Vänd försiktigt ihop chokladsmör, äggulekräm och äggviteskum.

  3. Fördela moussen i ugnssäkra formar. Ställ dem på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Pudra över florsocker och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: