Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varm chokladmousse är en fluffig dessert. Välj choklad av bra kvalitet. Moussen går att förbereda ca 30 min före och ha klar i skålar. Grädda precis före servering.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och tärna smöret. Lägg choklad och smör i en skål och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör om.
Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Blanda äggulor, likör och kakao i en skål. Vänd försiktigt ihop chokladsmör, äggulekräm och äggviteskum.
Fördela moussen i ugnssäkra formar. Ställ dem på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Pudra över florsocker och servera direkt.
Läs också: