Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varm choklad med stjärnanis och apelsin är en given klassiker att ha med i termosen, här med kryddig smak av stjärnanis. Vill man, gör man en ”vuxenvariant” och smaksätter med konjak.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Koka upp mjölken med apelsinskal, stjärnanis och salt. Smaksätt med florsocker.
Sila mjölken över chokladen. Låt stå 2–3 min utan att röra om. Rör sedan om så att chokladen smälter. Tillsätt eventuellt lite konjak.
Vispa grädden. Häll upp den varma chokladen i muggar. Toppa med vispad grädde och strö över rivet apelsinskal och kakao. Toppa eventuellt med marshmallows.