Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm choklad med rom och vispgrädde

Varm choklad med vispgrädde hör till vinterutflykten i naturen. Gott att smaksätta med rom eller pressad apelsinsaft. Recept av Christina Asplund.

Varm choklad med rom och vispgrädde
Varm choklad med rom och vispgrädde
Varm choklad med rom och vispgrädde
Foto: Thomas Carlén.

Ingredienser

  • 0,5 dlchokladsås
  • 5 dlmjölk- 3 procent
  • dlrom- mörk eller pressad apelsinsaft
  • 1 dlvispgrädde

Till servering

  • 2choklad- bitar mörk

Gör så här

  1. Blanda chokladsås och mjölk i en gryta på stormköket och rör om så att det blandas. Värm under omrörning tills chokladen är rykande varm. Skaka grädden i en hög redningsbägare tills den blir tjock.

  2. Häll upp den varma chokladen i koppar (och smaksätt eventuellt med rom eller pressad apelsinsaft). Toppa med vispad grädde och riven mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök