Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Varm choklad” med passionskola och skummig kardemummamjölk - varmt och gott till kvällen

Lägg det som blir över av kolasmeten i en burk med lock och njut den till andra desserter.

”Varm choklad” med  passionskola och skummig kardemummamjölk - varmt och gott till kvällen”Varm choklad” med  passionskola och skummig kardemummamjölk - varmt och gott till kvällen”Varm choklad” med  passionskola och skummig kardemummamjölk - varmt och gott till kvällen
Varm choklad med passionskola och kardemummamjölk - så här gör du Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burkkondenserad mjölk- (397 g)
  • 100 gsmör- osaltat
  • 100 gmörk choklad- mörk (66 %)
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 2,5 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
  • 4passionsfrukter
  • 5 dlstandardmjölk- (3 %)
  • 10gröna kardemummakärnor

Garnering

  • kanel- mald
  • kakao

Gör så här

  1. Ställ burken med den kondenserade mjölken i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Koka burken under lock ca 3 timmar. Kyl burken, vars innehåll nu har blivit kolasmet.

  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull eller i mikrovågsugn. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt chokladsmöret och blanda ihop till en jämn smet.

  3. Spritsa hälften av smeten i glas som tål ugnsvärme. Öppna burken med kolasmet. Klicka ca 1 msk i varje glas. Täck med resten av chokladsmeten.

  4. Grädda glasen mitt i ugnen ca 6 min. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Fördela den i glasen.

  5. Värm mjölken med kardemummakärnorna och vispa kraftigt. Toppa glasen med mjölk. Strö över kanel och kakao.

Vad tyckte du om receptet?