Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm choklad med aniskakor

Här har vi en lite krämigare varm chokad som fungerar utmärkt som dessert. Servera tillsammans med aniskakor och doppa kakorna i chokladen.

Varm choklad med aniskakor
Varm choklad med aniskakor
Varm choklad med aniskakor
Annika Broman

Varm choklad

  • 6 dlstandardmjölk
  • 300 gmjölkchoklad
  • 0,5 tsksalt

Kakor

  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 stägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 tskanis- mortlad
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 dlströsocker- till dekoration

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken i en kastrull. Sänk till lägsta värme och tillsätt mjölkchokladen Rör om tills allt smält och smaka av med salt. Servera rykande het tillsammans med aniskakorna.Aniskakor: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, anis, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.

  2. Rulla degen till 30–35 stycken kulor, cirka 1,5 cm i diameter. Doppa ena sidan i strösocker och lägg kulorna ganska glest på bakplåtsklädda plåtar. Platta till kulorna lätt med handen.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och hårda. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök