Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm caprese

Varm caprese är så mycket godare än den traditionella eftersom tomatsmaken utvecklas när man rostar dem.

Varm capreseVarm capreseVarm caprese
Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 250 gkörsbärstomater
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 125 gbuffelmozzarella
  • 2 tskbalsamvinäger- lagrad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Strö chilin över tomaterna och ringla över 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt tomaterna svalna.

  3. Bryt mozzarellan i bitar och lägg dem på tomaterna. Ringla över 1 msk olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Repa över basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Hans Logren