Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bönotto med lagrad ost, rostade rotfrukter och ajvar relish. Den krämiga bönotton passar perfekt tillsammans med rostade rotfrukter och krispiga bönor.
Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skrubba rotfrukterna och skär dem i klyftor eller skivor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på de hela, oskalade vitlöksklyftorna. Ringla över olja. Rosta mitt i ugnen 20–25 min. Vänd på rotfrukterna efter halva tiden. Ta ut och strö över flingsalt.
Bönotto: Skala och strimla -silverlöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken mjuk i smör och olja på medelvärme. Häll över vatten, vin och fond. Lägg i bönorna och koka upp. Sjud 2–3 min. Mosa eller mixa lite av bönorna i kastrullen. Ta av från värmen och rör i osten. Krydda med salt och peppar.
Smörstekta bönor: Ansa bönorna. Stek dem i smör tills de börjar mjukna. Krydda med salt.
Servera bönotton med rostade rotfrukter, bönor och ajvar relish. Garnera med örter.