Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varm asiatisk sallad

Recept på varm asiatisk sallad. Soja, chili och ingefära är perfekt kryddning till en mild råvara som tofu eller halloumi.

Varm asiatisk sallad
Varm asiatisk sallad
Varm asiatisk sallad
Foto: Lina Eriksson

Varm asiatisk sallad

  • 3 dljasminris
  • 1 huvudspetskål- eller vitkål, (500 g)
  • 300 gharicots verts
  • 2gula lökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3 mskrapsolja
  • 1 dljapansk soja
  • 2 mskingefära- riven

Tillbehör

  • tofu- stekt, eller grillad halloumi

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Ansa och strimla spetskålen. Ansa bönorna. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Fräs lök och chili i olja i en gryta. Tillsätt spetskål och bönor och låt fräsa med ca 5 min. Häll över soja och tillsätt ingefära.

  4. Servera salladen med tofu eller grillad halloumi.

Vad tyckte du om receptet?