Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Primörsallad med sparris och halloumi

Tillsammans med halloumiostens goda sälta kommer sparrisen här helt till sin rätt!

Primörsallad med sparris och halloumi
Primörsallad med sparris och halloumi
Primörsallad med sparris och halloumi
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1fänkål
  • 1 knippasparris- (250 g)
  • 2paprikor- inlagda, grillade (Fontana)
  • 0,75 tskflingsalt- 0,75 tsk flingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm svartpeppar
  • 250 gbabymajs
  • 150 gharicots verts
  • 1 mskolivolja- + 2 msk + 0,5 msk olivolja
  • 0,5 mskbalsamvinäger- vit
  • 2haloumi- förp (à 250 g)

Gör så här

  1.  Ansa och skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Bryt av det nedersta på sparrisen och skiva den tunt, gärna på längden. Skär paprikorna i grova bitar. Lägg  fänkål, sparris och paprika i en skål. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Halvera majsen på längden och snoppa haricots verts. Stek allt hastigt i 1 msk olja. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda alla ingredienser till salladen, ringla över 2 msk olja och balsamvinäger. Blanda försiktigt.

  4. Stek haloumin i 1/2 msk olja på hög värme och servera genast till salladen.

Vad tyckte du om receptet?