Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Variation på pasta pesto

Recept av Årets kock Johan Backeus på variation på pasta pesto. Väljer du färsk pasta så används 400 g i receptet.

Variation på pasta pestoVariation på pasta pestoVariation på pasta pesto
Recept av Johan Backeus på en variation av pasta pesto. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- gärna pappardelle
  • 50 gparmesan- + 30 g
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukakoriander
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 1lime- + 1
  • 1zucchini- (300 g)
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar ev
  • rapsolja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Riv 50 g parmesan och hyvla 30 g. Skala vitlöksklyftan. Mixa riven parmesan, vitlök, koriander (spara några blad till garnering), solrosfrön, 2 msk rapsolja och 2 msk olivolja.

  2. Tillsätt 1 msk pressad limesaft och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Hyvla zucchinin tunt och lägg den i isvatten. Kärna ur chilin och  skär i tunna skivor.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Blanda pasta och pesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med zucchini, hyvlad parmesan, sparad koriander och eventuell chili. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Zucchini ger krispighet till pastan. Det är härligt att blanda olika konsistenser så att det händer något i rätten

Fler recept av Johan Backeus: