Zucchini ger krispighet till pastan. Det är härligt att blanda olika konsistenser så att det händer något i rätten
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 20g
Kolhydrater: 58g
Recept av Årets kock Johan Backeus på variation på pasta pesto. Väljer du färsk pasta så används 400 g i receptet.
Riv 50 g parmesan och hyvla 30 g. Skala vitlöksklyftan. Mixa riven parmesan, vitlök, koriander (spara några blad till garnering), solrosfrön, 2 msk rapsolja och 2 msk olivolja.
Tillsätt 1 msk pressad limesaft och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Hyvla zucchinin tunt och lägg den i isvatten. Kärna ur chilin och skär i tunna skivor.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pasta och pesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med zucchini, hyvlad parmesan, sparad koriander och eventuell chili. Servera med limeklyftor.
Zucchini ger krispighet till pastan. Det är härligt att blanda olika konsistenser så att det händer något i rätten