Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårens silltallrik med sparris

Bjud på en silltallrik med saffranssill, dill- och gräslökssill, sparris och rädisor. Garnera med smörgåskrasse och ärtskott.

Vårens silltallrik med sparrisVårens silltallrik med sparrisVårens silltallrik med sparris
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Dill- och gräslökssill

    • 4sillfiléer- 5-minuterssill
    • 2 dlmajonnäs
    • 0,5 dlgräddfil
    • 0,5 dlgräslök
    • 2 mskdill- hackad
    • 1vitlöksklyfta
    • 1 tskhonung- flytande
    • 1 krmsalt
    • 0,5 krmvitpeppar- malen

    Till garnering

    • gräslök

    Senap- och crèmefraichegravad strömming

    • strömming- klargravad (sök recept på sajten)
    • 1 mskskånsk senap- grov
    • 2 msksenap
    • 1,5 mskströsocker
    • 1 mskrödvinsvinäger
    • 1,5 dlolja- neutral
    • 0,5 dlcrème fraiche
    • 1 krmsalt
    • 2 mskdill- hackad

    Tillbehör

    • 1 knippasparris
    • 4ägg- (kokta i 7 minuter)
    • 4rädisor
    • 4 mskgräslök- hackad
    • 4 mskrödlök- hackad
    • smörgåskrasse
    • ärtskott
    • 500 gfärskpotatis- nykokt

    Gör så här

    1. Dill- och gräslökssill: Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg i en skål.

    2. Blanda majonnäs och gräddfil. Mixa 2 matskedar av gräs- löken, 1 matsked av dillen och vitlöken, tillsätt majonnäsen och gräddfilen. Mixa ihop såsen.

    3. Vänd i resten av gräslöken och dillen. Tillsätt honung, salt och peppar.

    4. Vänd ner sillbitarna i såsen. Garnera med gräslök.

    5. Senap- och crème fraichegravad strömming: Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt crème fraiche, salt och dill.

    6. Vänd ner den klargravade strömmingen i senapssåsen.

    7. i mitten på tallriken.

    8. Lägg upp saffranssill, dill- och gräslökssill och senap- och crème fraichegravad strömming. Garnera med rädisor, hackad gräslök, hackad rödlök, smörgåskrasse och ärtskott. Servera potatisen antingen direkt på tallriken eller i en skål vid sidan om.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök