Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en silltallrik med saffranssill, dill- och gräslökssill, sparris och rädisor. Garnera med smörgåskrasse och ärtskott.
Dill- och gräslökssill: Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg i en skål.
Blanda majonnäs och gräddfil. Mixa 2 matskedar av gräs- löken, 1 matsked av dillen och vitlöken, tillsätt majonnäsen och gräddfilen. Mixa ihop såsen.
Vänd i resten av gräslöken och dillen. Tillsätt honung, salt och peppar.
Vänd ner sillbitarna i såsen. Garnera med gräslök.
Senap- och crème fraichegravad strömming: Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt crème fraiche, salt och dill.
Vänd ner den klargravade strömmingen i senapssåsen.
i mitten på tallriken.
Lägg upp saffranssill, dill- och gräslökssill och senap- och crème fraichegravad strömming. Garnera med rädisor, hackad gräslök, hackad rödlök, smörgåskrasse och ärtskott. Servera potatisen antingen direkt på tallriken eller i en skål vid sidan om.
Recept från Mitt kök