Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 22g
Kolhydrater: 50g
Recept på vardagsramen med tofu och ägg. En ramenbuljong kan göras på många olika sätt. Kyckling, fläsk, svamp eller alger kokas oftast flera timmar. Här har vi använt färdig grönsaksbuljong som smaksätts.
Koka upp vattnet och lägg i buljongtärning, smulat noriblad, misopasta och soja. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Blanda ner vitlök, chili och ingefära i buljongen. Låt sjuda ca 15 min.
Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
Skär tofun i skivor. Stek i sesamolja ca 2 min på varje sida. Strö över 2 krm salt.
Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och sjud ca 4 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och halvera dem.
Skala och grovriv moroten. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skölj böngroddarna i ljummet vatten och låt rinna av.
Fördela nudelbuljongen i skålar. Toppa med tofu, morötter, rädisor och böngroddar. Lägg på ägg och strö över sesamfrön. Servera genast.
Av Ulla Karlström