Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vardagsbullar från Marocko

Vardagsbullar från Marocko
Vardagsbullar från Marocko
Vardagsbullar från Marocko

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- eller lammfärs
  • 3 mskströbröd
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 mskvatten- kallt
  • 1äggula
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 1,5 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskkryddnejlika- mald
  • 2 mskolivolja- till stekning

Grönsaksröra

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 4paprikor- i olika färger
  • 2 mskolivolja
  • 400 gtomater- krossade i burk
  • 2 tskgrön eller röd chilipeppar- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 4ägg
  • 0,5 tskpaprikapulver

Gör så här

  1. Arbeta ihop färsen med ströbröd, vitlök, vatten, äggula, salt och kryddor. Forma till små köttbullar. Ställ kallt.

  2. Grönsaksröra: Skala och hacka lök, vitlök och paprikor. Fräs lök och vitlök glansig. Lägg i paprikorna och stek några min. Häll på krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar. Låt tomatsåsen småkoka utan lock 5 min tills den tjocknat lite grann. Häll den i en ugnssäker form.

  3. Sätt ugnen på 225°. Bryn och stek köttbullarna 2-3 min i olivolja. Lägg dem på grönsaksbädden i formen. Gör fördjupningar i grönsaksbädden och knäck ner ägg med gulan i fördjupningen.

  4. Sätt in mitt i ugnen och stek 12 min tills äggen stelnat. Strö paprikapulver över och servera med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?