Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddiga, frasiga med ganska mycket smak av pomerans. Så minns vi vår mormors pepparkakor. Planera pepparkaksbaket, för degen ska vila i kylen ett par dagar. Ta sedan fram degen någon timme innan den ska bakas ut.
Rör eller vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt sirap och cedroolja.
Blanda de torra ingredienserna först för sig och sedan med smörsmeten.
Knåda en smidig deg. Dela den i 2 bitar och lägg den i plast i kylen ett par dygn.
Ta fram och låt degen mjukna i rumstemperatur minst 1 timme innan den bakas ut.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på lätt mjölad bänk och stansa ut figurer som du lossar med en stekspade eller liknande.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 5-7 min.