Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vanilla sprinkle cupcakes

Muffins med smak av vanilj och citron. Med en krämig topping och krispigt strössel blir denna en favorit hos vuxna som barn.

Vanilla sprinkle cupcakesVanilla sprinkle cupcakesVanilla sprinkle cupcakes
Dessa vanilla sprinkle cupcakes lanserades i världens första cupcake-automat. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1ägg- stort
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 dlfärgat strössel

Frosting

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 50 gvit choklad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Garnering

  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° varmluft. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. 

  2. Blanda mjöl med bakpulver och salt och blanda ner i smörsmeten växelvis med yoghurten. Tillsätt citronskal och vänd sedan ner strössel.

  3. Fördela smeten muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Känn med en sticka så att de är klara. Låt kallna på galler.

  4. Frosting: Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa till en fluffig kräm. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna.  Vispa ner chokladen i smörkrämen tillsammans med citronskalet.

  5. Spritsa eller bred på frostingen med en palett på muffinsen. Garnera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?