Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Muffins med smak av vanilj och citron. Med en krämig topping och krispigt strössel blir denna en favorit hos vuxna som barn.
Sätt ugnen på 180° varmluft. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget och rör om.
Blanda mjöl med bakpulver och salt och blanda ner i smörsmeten växelvis med yoghurten. Tillsätt citronskal och vänd sedan ner strössel.
Fördela smeten muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Känn med en sticka så att de är klara. Låt kallna på galler.
Frosting: Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa till en fluffig kräm. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna. Vispa ner chokladen i smörkrämen tillsammans med citronskalet.
Spritsa eller bred på frostingen med en palett på muffinsen. Garnera med strössel.