Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker yoghurtmoussetårta på pistaschmazarinbotten. Glasera tårtan med hallongelé och garnera med grädde och bär.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 20-22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
Mixa pistaschnötterna fint eller finhacka dem.
Vispa ihop sötströ, ägg och äggula. Vispa i mandelmjölet. Smält smöret och vispa ner det i en fin stråle.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, kakan ska ha stannat i mitten. Låt kakan svalna.
Yoghurtmousse: Lägg gelatinet i en skål med kallat vatten i 5-10 minuter. Vispa grädden lätt.
Vispa upp äggulorna, sötströ och vaniljsocker tills det är fluffigt.
Vispa upp äggvitorna.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vänd hastigt ner det i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och yoghurten. Vänd sist i äggvitan. Häll upp moussen i tårtformen.
Låt tårtan stå i frysen ett par timmar eller i kylen tills den stelnat.
Hallongelé: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp hallonpurén och sötströ i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull och rör ner det i hallonpurén. Låt svalna lite, glasera sedan tårtan.
Hallongrädde: Vispa grädden med sötströ eller lättströ. Mosa hallonen och vänd ner i grädden.
Garnering: Spritsa på vispgrädde och hallongrädde. Lägg på hallon, jordgubbar och mynta.
Recept från Mitt kök