Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljyoghurtmoussetårta

Läcker yoghurtmoussetårta på pistaschmazarinbotten. Glasera tårtan med hallongelé och garnera med grädde och bär.

VaniljyoghurtmoussetårtaVaniljyoghurtmoussetårtaVaniljyoghurtmoussetårta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Botten

    • 1 dlpistaschnötter
    • 1 dlsötströ
    • 1ägg
    • 1äggula
    • 1,5 dlmandelmjöl
    • 40 gsmör
    • smör- mandelmjöl till formen

    Yoghurtmousse

    • 4gelatinblad
    • 3 dlvispgrädde
    • 3äggulor
    • 0,75 dlsötströ
    • 1 tskvaniljpulver
    • 2äggvitor
    • 2 dlyoghurt

    Hallongelé

    • 1gelatinblad
    • 1 dlhallonpuré- mixade och passerade hallon
    • 1 msksötströ

    Hallongrädde

    • 3 dlvispgrädde
    • 2 msksötströ- eller lättströ
    • 2 dlhallon

    Till garnering

    • vispgrädde
    • hallon- med grädde
    • hallon
    • jordgubbar
    • mynta

    Gör så här

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 20-22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    2. Mixa pistaschnötterna fint eller finhacka dem.

    3. Vispa ihop sötströ, ägg och äggula. Vispa i mandelmjölet. Smält smöret och vispa ner det i en fin stråle.

    4. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, kakan ska ha stannat i mitten. Låt kakan svalna.

    5. Yoghurtmousse: Lägg gelatinet i en skål med kallat vatten i 5-10 minuter. Vispa grädden lätt.

    6. Vispa upp äggulorna, sötströ och vaniljsocker tills det är fluffigt.

    7. Vispa upp äggvitorna.

    8. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vänd hastigt ner det i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och yoghurten. Vänd sist i äggvitan. Häll upp moussen i tårtformen.

    9. Låt tårtan stå i frysen ett par timmar eller i kylen tills den stelnat.

    10. Hallongelé: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp hallonpurén och sötströ i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull och rör ner det i hallonpurén. Låt svalna lite, glasera sedan tårtan.

    11. Hallongrädde: Vispa grädden med sötströ eller lättströ. Mosa hallonen och vänd ner i grädden.

    12. Garnering: Spritsa på vispgrädde och hallongrädde. Lägg på hallon, jordgubbar och mynta.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök