Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljsufflé

Att överraska med en len och härlig sufflé är alltid lika uppskattat! Servera gärna tillsammans med färska bär, vaniljglass och lättvispad grädde.

Vaniljsufflé
Vaniljsufflé
Vaniljsufflé
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,75 dlströsocker
  • 25 gsmör
  • 4äggulor
  • 5äggvitor
  • 1 mskströsocker

Till formarna

  • smör
  • strösocker

Att strö över

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smöra och sockra suffléformar.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med vetemjöl, mjölk och socker. Koka upp och sjud, vispa under tiden.

  4. Dra av från plattan och vispa i smöret, låt svalna något och rör i äggulorna.

  5. Vispa upp äggvitorna och sockret till ett skum.

  6. Vänd ner ⅓ av äggvitorna i smeten och vänd sedan i resten av äggvitan.

  7. Häll upp smeten i formarna och sätt dem i ugnen på falsen längst ner. Sänk värmen till 175 grader och grädda i cirka 25–30 minuter.

  8. Ta ut formarna försiktigt ur ugnen och pudra med florsocker. Servera genast!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök