Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljsufflé

Att överraska med en len och härlig sufflé är alltid lika uppskattat! Servera gärna tillsammans med färska bär, vaniljglass och lättvispad grädde.

VaniljsuffléVaniljsuffléVaniljsufflé
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,75 dlströsocker
  • 25 gsmör
  • 4äggulor
  • 5äggvitor
  • 1 mskströsocker

Till formarna

  • smör
  • strösocker

Att strö över

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smöra och sockra suffléformar.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med vetemjöl, mjölk och socker. Koka upp och sjud, vispa under tiden.

  4. Dra av från plattan och vispa i smöret, låt svalna något och rör i äggulorna.

  5. Vispa upp äggvitorna och sockret till ett skum.

  6. Vänd ner ⅓ av äggvitorna i smeten och vänd sedan i resten av äggvitan.

  7. Häll upp smeten i formarna och sätt dem i ugnen på falsen längst ner. Sänk värmen till 175 grader och grädda i cirka 25–30 minuter.

  8. Ta ut formarna försiktigt ur ugnen och pudra med florsocker. Servera genast!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök