Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfritt! Ett par mumsiga vaniljskorpor är gott till kvällsfikat. Servera gärna med krämig ost och marmelad. Det är också gott att bre på smör och lägga en smakrik hårdostskiva på skorporna.
Sätt ugnen på 185 grader.
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och vispa i ägget i mjölken. Häll vätskan över jästen.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan tillsammans med smöret. Låt degen svälla i 10 minuter. Dela upp degen i bitar och forma till bollar. Baka ut bollarna med rismjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i en timme under bakduk.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt skorporna svalna 5–10 minuter. Dela skorporna med en kniv. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och torka skorporna i ugnen i 1 ½–2 timmar.
Recept från Mitt kök