Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljskorpor

Glutenfritt! Ett par mumsiga vaniljskorpor är gott till kvällsfikat. Servera gärna med krämig ost och marmelad. Det är också gott att bre på smör och lägga en smakrik hårdostskiva på skorporna.

Vaniljskorpor
Vaniljskorpor
Vaniljskorpor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 2 dlhavremjölk
  • 1ägg
  • 100 gsmör- mjukt
  • 2,5 dldurramjöl
  • 0,5 dlmajsmjöl
  • 2 dlrismjöl
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tskvaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Värm mjölken till 37 grader och vispa i ägget i mjölken. Häll vätskan över jästen.

  4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan tillsammans med smöret. Låt degen svälla i 10 minuter. Dela upp degen i bitar och forma till bollar. Baka ut bollarna med rismjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i en timme under bakduk.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt skorporna svalna 5–10 minuter. Dela skorporna med en kniv. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och torka skorporna i ugnen i 1 ½–2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök